2016. aug 03.

5 ok, amiért anyaként jó hazajönni a nyaralásról

írta: D.T. Vika
5 ok, amiért anyaként jó hazajönni a nyaralásról

Régen soha nem szerettem, ha véget ért a várva várt, olyan gyorsan elröppenő nyári szabadság, és újraindultak az unalmas munkanapok. Hetekig szinte fizikai fájdalmat okozott, hogy vége a nyaralásnak. Amióta családom van, már egy kicsit árnyaltabb a kép. Azért, hogy ti se szomorkodjatok nagyon, amiért vége van a szabadságnak, összegyűjtöttem öt dolgot, ami pozitív a hazatérésben.home-1247155_640.jpg

  1. A lakás pontosan úgy néz ki, amikor megérkeztek, ahogy hagytad. Senki nem szórta szét a játékokat, nem csöpögtette végig a szörpöt a padlón, nem verte le a kedvenc vázádat, épített bunkert a párnákból a nappali közepén, amíg nem voltál otthon. Persze ez csak akkor öröm, ha rendben hagytad a lakást. :) Ha az utazás előtti kapkodós-nyűgös-türelmetlenkedős pakolás közben már nem volt időd felsöpörni, vagy elfelejtetted levinni a szemetet, ami 2 hétig áporodott a lakásban (ha van pelenkás gyerek a családban még jobb…), ami természetesen SOHA senkivel nem fordult még elő :), akkor ezt a pontot ugord át! :)
  2. A gyerekek annyira örülnek az itthoni játékaiknak, hogy napokig ki sem jönnek a szobájukból. Így van időd kipihenni a nyaralás fáradalmait! :) (…és kimosni, kiteregetni, kivasalni, elpakolni a sok szennyest...) :)
  3. Már nem kell aggódnod azért, hogy mit szólnak az ideiglenes nyaraló-szomszédok a gyerekek hangoskodásához. Hajnali egykor… Az itthoni szomszédok már megszokták. :)
  4. Végre eljuthatsz a kedvenc csoportos fitness és/vagy táncórádra többheti (vagy hónapnyi), nyári kihagyás után! Kikapcsolódhatsz, feltöltődhetsz, csacsoghatsz a barátnőkkel, levezetheted a feszültséget, magadra figyelhetsz… úgy, ahogy a nyaralás alatt jó lett volna. :) És szerezhetsz némi izomlázat!
  5. Újra betarthatod az egészséges étrendedet! Nem kell szolidaritásból, kényszerből, áldozatként, este sétálgatás közben fagyiznod, a strandon lángosoznod, reggelire palacsintáznod, a parton főtt kukoricáznod, városnézés közben sütizned. Milyen boldog is a tested, hogy a sok egészségtelen étel után, finom, ropogós brokkolival táplálod, ami a stressz csökkentésében is segíthet! :)

Ha egy kicsit mégis lehangolódnátok azért, mert vége a szabadságnak, és újra indulnak a szürke hétköznapok, a mókuskerék, akkor gondoljatok arra, hogy kb. 350-360 nap múlva újra VAKÁCIÓ!

Ti hogy élitek túl a nyaralás utáni, lehangoló napokat?

Szólj hozzá

fel a fejjel újra munka nyaralás vége haza kell jönni szabadság után nyugianyu